ilość kawy w ciągu dnia

Jak dbać o zdrowie, jakiego lekarza wybrać i inne tematy związane z dobrym samopoczuciem fizycznym i psychicznym.
Awatar użytkownika
Gilbert_95

ilość kawy w ciągu dnia

Post autor: Gilbert_95 »

Witajcie, jeszcze do niedawna w ogólnie nie piłem żadnej kawy, ale od kiedy rozpocząłem pracę w korporacji, kawa stała się dla mnie rytuałem... Czy uważacie, że 4 kawy dziennie to zdecydowanie za dużo, czy jednak mieści się to w granicach normy? Dodam tylko, że pije raczej słabe kawy niż "sierkiery"
nat112

Re: ilość kawy w ciągu dnia

Post autor: nat112 »

Ilość kawy w ciągu dnia to temat, który często mnie zastanawia. Też miałam zagwozdkę, jaką kawę pić i w jakiej ilości, aby cieszyć się jej smakiem bez przesady. Szukałam idealnego rozwiązania i trafiłam na sklep internetowy Ercoffee. Mają szeroki wybór kaw ziarnistych i mielonych, a także akcesoriów do parzenia kawy i herbaty.

Szczególnie polecam kawiarkę Bialetti Brikka , którą znalazłam w ich ofercie. Dzięki niej mogę cieszyć się pyszną kawą o intensywnym smaku, którą piję w umiarkowanych ilościach, żeby nie przesadzić. Jeśli szukasz czegoś naprawdę dobrego, warto tam zajrzeć!
Źrebak

Re: ilość kawy w ciągu dnia

Post autor: Źrebak »

Woda używana do parzenia espresso powinna być czysta i świeża, najlepiej filtrowana, aby nie wpływała negatywnie na smak napoju. Ciśnienie w ekspresie do kawy jest kolejnym kluczowym czynnikiem - optymalne ciśnienie to około 9 barów. Szczegóły dotyczące ciśnienia i jego wpływu na jakość espresso można znaleźć tutaj: https://sklepagm.pl/blog/wpis/jak-zrobi ... resso.html. Zrozumienie tych aspektów jest niezbędne dla każdego baristy.
ODPOWIEDZ