Remont mieszkania

Lubisz majsterkować? Jeśli masz jakiś problem, to śmiało zacznij dyskusję. Pomagamy sobie rozwiązać trapiące nas problemy.
Awatar użytkownika
filip

Remont mieszkania

Post autor: filip »

Zastanawiam się, jak długo, jak dużo czasu zająłby mi remont mieszania. Właściwie generalny remont - poza instalacjami. Chodzi o mieszkanie niespełna sześćdziesięciometrowe, ale remont miałbym możliwość robić tylko po godzinach mojej pracy zarobkowej. Zamówiłem sobie już z salonu łazienkowego płytki Porcelanosa Oxfort, bo właśnie od płytkowania zamierzam zacząć.
xtree

Re: Remont mieszkania

Post autor: xtree »

Tak naprawdę remonty to nie do końca moja bajka, dlatego nie wiem na przykład jak malować wałkiem bez smug , czy co kłaść na ścianę. No i pod tym względem mam ciągle jakieś problemy i brak wskazówek. Mam nadzieję, że wszystko na spokojnie się uda, ale nie wiem też, czy to dobry plan. Co powiecie?
luna30

Post autor: luna30 »

Hello. Jak się macie? Właśnie przymierzam się do remontu - plan jest, ale materiały trzeba kupić, narzędzia i zacząć działać. Czy wiecie może w centrum handlowym park franowo, jakie obi poznań godziny otwarcia ma? Bo nie mogę się doszukać? A chciałabym międzyczasie podjechać i kupić co mi trzeba....
kirra88

Post autor: kirra88 »

Ja też zabieram się za remonty i chciałabym się od was dowiedzieć czym usunąć silikon z wanny ? Musiałabym usunąć stary, aby nałożyć nowy, aby wszystko było bardziej szczelne. Bo niestety gdzieniegdzie sam już odpadł silikon, dlatego tym bardziej trzeba pozostały usunąć - a nie chcę niczego uszkodzić itd.
puma89

Post autor: puma89 »

A czy ktoś z was kojarzy może firmę https://grupamo.pl/ ? Tak pytam, ponieważ powoli przygotowuję się do remontu i zastanawiam się nad tym czy nie kupić tam właśnie płytek do mojej łazienki, bo spodobał mi się jeden konkretny model... Wydaje mi się, że mają oni naprawdę dobre artykuły - w świetnej jakości.
towek

Post autor: towek »

zacieraczka ręczna jest niezbędnym narzędziem w każdym projekcie budowlanym lub remontowym. Jego wszechstronność i łatwość użycia sprawiają, że jest idealny do każdego zadania. Jest również wykonana z wysokiej jakości konstrukcji, która wytrzyma nawet najtrudniejsze prace. Zainwestuj w zacieraczkę ręczną już dziś i spraw, aby Twój kolejny projekt zakończył się sukcesem!
Dominisia

Post autor: Dominisia »

Myśląc o remoncie w łazience koniecznie trzeba zagłębić się w temat wentylacji - https://oltens.com/pl/blog/szczegoly/od ... i-i-plesni . Kratki wentylacyjne wbudowane w ściany i sufity to popularne rozwiązania. Dostępność różnorodnych wzorów i kolorów pozwala na dopasowanie ich do estetyki łazienki. Kratki sufitowe są szczególnie przydatne w przypadku wykorzystania rekuperatora, który wymaga rozprowadzenia kanałów wentylacyjnych po całym domu. Regularne czyszczenie kratki i sprawdzanie drożności kanałów są kluczowe.
Katarzyna3

Post autor: Katarzyna3 »

Hejka! Szukam prześcieradeł bez gumki na łóżko o wymiarze 140x200 cm https://firanybachowice.pl/174-przescie ... 140x200-cm . Gdzie znaleźć wygodne i trwałe opcje?
deseracta

Post autor: deseracta »

Cześć, zastanawiam się, jak klaść płytki na balkonie izolacja powinna być jakaś ? Nie mam kogo zapytać, a specjaliści są różni, czasem trzeba im o czymś przypomnieć. Dlatego Was pytam, może tak będzie mi zdecydowanie łatwiej.
sally88

Post autor: sally88 »

Skoro tak, to może też przy okazji poszukujecie dobre akcesoria do domu? Ja właśnie zainteresowałam się stronką tohurt.pl - bo ma naprawdę potencjał. Można tam kupić świetne dla siebie rzeczy z najróżniejszych kategorii. Ja chociażby planuję kupić organizery, kosze na pranie, czy dekoracje.
Ącki

Post autor: Ącki »

Osuszanie po zalaniu to proces, który wymaga nie tylko odpowiedniego sprzętu, ale także wiedzy i doświadczenia. Firma zapewniająca te usługi, które można znaleźć na https://osuszanie24.com/ gwarantuje, że każdy przypadek jest traktowany indywidualnie, co pozwala na maksymalne zminimalizowanie negatywnych skutków zalania.
pikas432

Post autor: pikas432 »

Zdrowy sen jest bardzo ważny, a wpływa na niego wiele różnych czynników. Nawet na stronie https://mtzz.pl/poradnik/wplyw-oswietle ... akosc-snu/ dowiedziałam się, że znaczenie ma oświetlenie w sypialni. Czy wiecie, w jaki sposób dobrać je właściwie?
złotakobieta

Post autor: złotakobieta »

Co to takiego klej na bazie kauczuku syntetycznego i jak się za niego zabrać? Moim zdaniem to może uczulać, ale może się mylę, bo w sumie długie paznokcie mnie nie uczulały i wiem, że można sporo sobie z tym zaoszczędzić. Nawet mam zamiar wybrać się po taki klej.
izaa

Post autor: izaa »

Od czasu do czasu faktycznie jest potrzebna jakaś zmiana, zmiana na lepsze. Warto jednak wiedzieć - gdzie się zgłosić itd. Tutaj https://navitas.com.pl/nowoczesny-salon ... o-wnetrza/ macie artykuł z którego dowiecie się o tym - jakie nowoczesne płytki ceramiczne mamy na rynku? Z których opcji warto skorzystać?
sanna

Post autor: sanna »

Remont to nie tylko wyzwanie, ale także możliwość odświeżenia naszego wnętrza i wprowadzenia nowego stylu. Jednym z interesujących materiałów wykończeniowych, który zasługuje na uwagę, jest tarcica . Jest to uniwersalny materiał, który doskonale wpasowuje się w różnego rodzaju aranżacje. Co więcej, jest on przyjazny dla środowiska, co w dzisiejszych czasach jest coraz bardziej istotne.
piccento

Post autor: piccento »

Czy mieliście okazję oglądać apartament z tarasem na mazurach w Pratum? To są dopiero mieszkania z prawdziwego zdarzenia, jak z filmów. Można tu żyć spokojnie, nie zastanawiać się nad jutrem. Moim zdaniem to idealne miejsce dla osób, które chcą żyć w spokoju. Naprawdę się cieszę, że macie takie możliwości i opcje.
jjusti188

Post autor: jjusti188 »

Jeśli szukacie prawdziwej podłogi, która będzie cieszyła oko i nie zostanie tak szybko zniszczona, to ja chętnie Wam powiem że możecie śmiało sprawdzić deski drewniane podłogowe. One są nie tylko piękne, ale przede wszystkim i ekonomiczne.
dżanastaa8892

Post autor: dżanastaa8892 »

Sporo osób mówi mi, że można poszerzyć swoją wiedzę w kwestii wyposażenia wnętrz i sposobu dbania o to, ale ja jestem ciągle na to zabiegana. Dlatego rozważam sobie coś takiego jak olej do podłogi dębowej , bo mam wrażenie, że to naprawdę będzie dobre. Można ładnie wykończyć i dodatkowo zadbać o eleganckie wnętrze.
nanamana

Post autor: nanamana »

Ciekawi mnie, czy elektryczny podgrzewacz wody może pobierać dużo prądu. Wiem, że to jest już na pewno nowocześniejsze, aniżeli cokolwiek inne, ale jednak wolę dowiedzieć się od Was. Dzięki temu będę mogła spróbować tylko tego, co najlepsze, na czym mi zależy.
dolores

Post autor: dolores »

Na pewno warto też wyróżnić sobie firmę Pachnąca Szafa, ponieważ tam znajdziecie
nie tylko piękny olejek o zapachu cynamonu , ale również różne inne produkty zapachowe. Dzięki nim zdecydowanie ubarwicie swoje wnętrza.
ODPOWIEDZ